berzanjobbskuggar.blogg.se

Följ vår resa till Fraga i norra Spanien där vi ska jobbskugga. Här får ni se hur vi arbetar och vi som ska resa heter Erik, Kristian och Magnus.

Torsdag !

Publicerad 2016-04-14 21:03:51 i

Den här dagen började med möte med bildläraren som beskrev sitt arbete och engagemang för ämnet och eleverna. Hon såg till att eleverna får lära sig skriva dikter dels i skolan samt att de åker iväg till historiska platser där rätt atmosfär och skaparglädje och inspiration finns. Att ordna poesitävlingar där både föräldrar och elever får delta var inga problem att ordna.  När vinnaren utsetts så hade de en lite fest. Massa jobb och sena kvällar för att få de hela att fungera gör hon för kärleken till eleverna och allt hon får tillbaka av eleverna. Givetvis så fick hon stor hjälp av andra lärare för att detta skulle vara genomförbart.

I samma stund som mötet tagit slut var det dax för nästa möte med ytterligare två otroligt inspirerande lärare i ämnet musik och spanska. Dessa två berättade om deras samarbete och deras projekt. I korthet så gjorde eleverna en egengjord raplåt vald efter olika problem i samhället. Vi fick höra en låt som handlade om mobbning som var riktigt grym, den kommer ni att få höra senare! Svenskläraren jobbade med låten där de skrev text och rim. Hon förklarade för eleverna att detta är poesi och exakt samma sak som Miguel Cervantes gjorde på 1600-talet när han skrev sina fantastiska verk. Detta öppnar dörrar för eleverna att upptäcka poesins underbara värld säger hon med brinnande ögon. 

Efter detta möte blev det givetvis inte någon fikapaus utan direkt in i studion för intervju i den lokala skolradion som drevs av elever tillsammans med Bea som är har hand om vissa rastverksamheter. 

/MEK

@berzanjobbskuggar 



Kommentarer

Postat av: Åse Nelly

Publicerad 2016-04-15 14:24:57

Vad roligt ni verkar ha haft och vilket väder! Visade er blogg idag för 7G och vi pratade lite kort om vad ni har gjort under veckan. De ser fram emot mer info nästa vecka av Magnus:)

Svar: Vi har haft det toppen och givetvis ska ni få reda på massa roliga saker som vi varit med om💪
berzanjobbskuggar.blogg.se

Postat av: Åse Nelly

Publicerad 2016-04-15 14:26:02

Glöm inte vistelseintyg och boardingpass...;)

Svar: de har vi fixat 👍
berzanjobbskuggar.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela